IPO на акции на Webit Investment Network на Българска фондова борса

26.05.2022

Уважаеми клиенти,


На 6 юни 2022 г. предстои Първично публично предлагане (IPO) на BEAM сегмента на Българска Фондова Борса на акции на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ ЕАД (борсов код на емисията – WIN1).

Дейността на дружеството е фокусирана в придобиване на дялове от стартиращи бизнеси (финалисти на Founders Games – едно от най-големите и оспорвани състезания за иновативни и технологични компании в света, организирано от WEBIT Global Impact Forum). Повече информация за компанията можете да намерите тук.

Аукционът ще се проведе в рамките на една търговска сесия, като въвеждането на поръчките ще се осъществява в интервала 9:30 ч. – 14:00 ч.

Обект на предлагането ще бъдат 5 588 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лв. Емисионната стойност на 1 акция ще бъде 1.05 лв. Аукционът ще се счита за успешен при записани минимум 2 794 001 бр. акции.

Могат да бъдат подавани два вида поръчки – лимитирани и пазарни. Тъй като разпределението ще е пропорционално спрямо всички заявки за записване, времето на въвеждане няма да е определящо за изпълнението им. Лимитирани поръчки с цена различна от 1.05 лв. ще бъдат автоматично изтривани от системата на борсата.

Поръчки за участие можете да подавате през платформата ни за търговия BG Trader.

Днес от 18:00 ч. можете да се включите в онлайн презентация на следния линк, където екипът на компанията ще представи бъдещите цели и планове на дружеството. Предварителна регистрация не е необходима.


С пожелание за успешна търговия,

БенчМарк